מידע על תערובות קפה, על קפה קלוי ועל קליית קפה
עמיתים לעבודה מספרים, שבכל בוקר הם אינם יכולים להתעורר בלי קפה. כאשר אני שואל אותם איזה קפה הם נוהגים לשתות, עולה תשובה אחרת אצל כל אחד ואחד מהם. יש האוהבים לשתות את הקפה נמס הפשוט של עלית, יש שבוחרים לשתות קפה שחור, ויש שאוהבים את הקפה הנמס היקר יותר של חברת נס-קפה העולמית או של ג’ייקוב. לא לכולם מתאים להתעורר בבוקר עם קפה אספרסו או הפוך, אבל אין ספק שקפה טרי, שרק עכשיו עבר תהליך של קליית קפה הוא הקפה האיכותי ביותר.
לא כולנו אניני טעם במיוחד כשזה מגיע לקפה, רובנו רואים את הקפה בתור המשקה הזה שאנחנו חייבים אותו בבוקר. חלקנו ממש לא מסוגלים להתעורר ללא קפה וסיגריה. כדי להבין את הטעם ואת הארומה של הקפה שלנו בבוקר צריך להבין מהיכן הוא הגיע. יש לדעת שתהליך קליית קפה מתחיל קודם באיסוף פולי הקפה ומיון קפדני, רק לאחר מכן עוברים לשלב קליית הקפה וטחינתו. התוצאה הסופית לאחר המון עיבודים ושלבים במפעל היא האבקה או האבקה המגורענת שאנחנו מוסיפים אליה מים חמים וחלב.
כל סוגי הקפה שאנחנו רגילים לשתות, אם זה הפוך, אספרסו, נמס, שחור, מקיאטו ורבים נוספים, הן אבקות שנוצרות מחומר הגלם של פול הקפה. פול הקפה כמעט בגודל של שעועית וצבעו חום. טעמו מר ויש לו מספר זנים. מזניו השונים מכינים את סוגי הקפה השונים. גם אופי קליית הקפה משפיע על סוג הקפה שמכינים מחומר הגלם – ישנם מספר תהליכי קליית קפה שונים עבור זנים שונים של פולי הקפה ליצירה של תערובות קפה שונות ובטעמים מגוונים.
יש המבצעים תהליך של קליית קפה בבית, בדרך כלל מדובר באנשים שאוהבים לקלות ולטחון את הקפה שהם שותים בעצמם ולחוש את השינויים בארומה וטעמים של הקפה. אין ספק שקלייה ביתית נותנת לקפה טעם נהדר ומשובח יותר מאשר קפה שעובר עיבוד במפעל.
כתבה על שוטים לשתיית קפה ואספרסו איכותי
אם אתם מעוניינים להזמין עגלת קפה לאירועים -כנסו לאתר של אחת החברות המספקות את השירות הזה ותקבלו גם את הקפה המשובח ביותר, תוצרת בית.